Nil Gejmen - Američki bogovi

Priča o ”Američkim bogovima” u novoj Gejmenovoj zbirci

Nil Gejmen - Američki bogoviZbirka priča “Trigger Warnings” Nila Gejmena koja bi trebalo da bude objavljena 03. februara 2015. godine, u izdanju kompanije “William Morrow”, sadržaće jednu potpuno novu priču iz univerzuma romana “Američki bogovi”.

Kako je najavila urednica izdanja, Dženifer Brel, u zbirci će se naći priča “Black Dog” kojom se Nil Gejmen vraća svetu proslavljenog romana iz 2001. godine.

Roman “Američki bogovi” govori o sukobu drevnih bogova sa modernim bogovima savremene Amerike. Gejmen je ovim delom pobrao brojna priznanja, među kojima i dve najznačajnije nagrade za književnu fantastiku “Hugo” i “Nebula”. A u toku je i rad na adaptaciji za televizijsku seriju.

Urednica Dženifer Brel je dodala da priča “Black Dog” nije jedino iznenađenje koje očekuje čitaoce buduće zbirke, i da će knjiga sigurno obradovati sve poklonike Gejmenovog stvaralaštva. 

“Kao što je običaj sa svime što stvara Nil Gejmen, očekujte neočekivano”, kaže ona i dodaje, “Nilov rad nikada ne razočarava, već naprotiv, angažuje, prosvetljava i dotiče čitaoce – a to važi i za ovu dragocenu zbirku”.