Viktor Peljevin - Ljubov' k trem cukerbrinam

Objavljena nova knjiga Viktora Peljevina

Viktor Peljevin - Ljubov' k trem cukerbrinamDanas je na ruskom tržištu knjige objavljen novi roman Viktora Peljevina “Ljubov’ k trem cukerbrinam” u kome popularni pisac kroz priču u kojoj se prepliću antički mitovi, stvarnost i virtualnost, sa filozofske strane analizira čoveka i svet koji ga okružuje.

“Ljubov’ k trem cukerbrinam” okarakterisan je od strane izdavača kao dinamična elegija savremenog doba, u kojoj su odraz našli svi najvažniji informacioni trendovi, a pre svega dešavanja u Ukrajini, zavisnost od interneta i društvenih mreža, informaciono ropstvo, potrošačka kultura i terorizam.

Viktor Peljevin (1962) jedan je od najznačajnijih i najprevođenijih savremenih ruskih pisaca. Književnošću je počeo da se bavi  krajem osamdesetih, a 1944. godine dobio je “Malog Bukera” za roman Život Insekata. Svi njegovi romani postigli su planetarni uspeh jer ovaj daroviti pisac u njima vrlo duhovito i tačno portretiše apsurdnosti i nesistine najpre ruskog savremenog društva stasalog na socijalističkoj tradiciji, pa potom i globalnog uređenja sveta.

Na srpskom do sada je objavljeno devet knjiga ovog pisca: “Čapajev i praznina”, “Sveta knjiga vukodlaka”,  “Omon Ra”, “Život insekata”, “T”, “Žuta strela i druge priče”, “Sok od ananasa”, “Generation P” i “S.N.U.F.F”.