Anansijevi momci - Nil Gejmen

ANANSIJEVI MOMCI Nila Gejmena ponovo u knjižarama

Izdavačka kuća Laguna objavila je novo izdanje jednog od najuspelijih i u isto vreme najpotcenjenijih romana Nila Gejmena Anansijevi momci (2005), koji važi za svojevrsni spinof kultnog ostvarenja Američki bogovi (2001).

Ovo uzbudljivo, sablasno i čudesno štivo protkano humorom, prati mirnog londonskog knjigovođu, Debelog Čarlija, koji pred sopstveno venčanje saznaje za očevu smrt. Njegov otac, gospodin Nansi, Čarlija je neprestano izvrgavao sramoti i poniženjima, pa čak i svoj sudnji čas je pretvorio u lakrdiju tako što je pevajući karaoke prsatim američkim turistkinjama, doživeo infarkt i u padu uspeo jednoj od njih da obnaži grudi.

Neugodnostima, sramoti i poniženjima za Debelog Čarlija time nije došao kraj. Nakon što je unezvereno odjurio na Floridu ne bi li stigao na očevu sahranu, otkriva ceo jedan svet veštica i vudua, svet u kome on ima neverovatno veštog, šarmantnog i vitkog brata blizanca, svet u kome se šuška da njegov otac nije bio običan čovek, već inkarnacija zapadnoafričkog boga-varalica Anansija…

Roman Anansijevi momci objavljen je 2005. godine, a već naredne doživeo je srpsko izdanje u prevodu Draška Roganovića. Knjiga je ovenčana nagradom Britanskog društva za fantastiku i nagradom časopisa Lokus.

Anansijeve momke možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Nil Gejmen je britansko-američki pisac, rođen 10. novembra 1960. Svetsku slavu doživeo je kao pisac scenarija za jedan od najkontroverznijih strip serijala „Sendmen“. Njegova dela su osvojila brojne nagrade, među kojima su: Hugo, Nebula, Lokus, Svetska nagrada za fantastiku, Brem Stoker, kao i nagrade za dečiju književnost Njuberi i Karnegi. Njegovi najpoznatiji romani su: Američki bogovi, Koralina, Zvezdana prašina, Anansijevi momci, Knjiga o groblju, Dobra predskazanja (u saradnji sa Terijem Pračetom). Gejmen je takođe poznat kao filmski i TV scenarista. Više njegovih romana i stripova ekranizovano je u vidu filmova ili televizijskih serija.

Nil Gejmen - Anansijevi momci
Nil Gejmen – ANANSIJEVI MOMCI