Milan Aranđelović - USA

U.S.A. – satirično-distopijski roman Milana Aranđelovića

Izdavačka kuća Everest Media objavila je novi roman Milana Aranđelovića pod nazivom U.S.A.

Nakon prva dva romana Labudoliki paunovi moraju umreti i Balada meda i krvi koji su za temu imali (ne)prilike u nekoj budućoj Srbiji, Milan Aranđelović se u svom trećem ostvarenju okreće globalnim problemima današnjice kao što su imperijalizam, globalno zagrevanje, migracije, izbeglička kriza, narastajuća tolerancija i politička korektnost.

Ujedinjena Sahara Afrike je raj na zemlji. Nekada pustinja, a sada plodno tlo, U.S.A. je uspela da, nakon katastrofe koja je uništila poznati svet, postane ključni igrač na međunarodnoj sceni. Zelene tehnologije, ljudska, hibridna i zelena prava su njeni glavni izvozni resursi koje milom ili silom nameće ostatku čovečanstva. Na domaćem planu U.S.A. je nominalni šampion u toleranciji, ali u praksi…

Eze je sin crnićanskog predsednika Republike. Abiona je ćerka hibridislamističkog trgovca amuletima. Oni moraju da skrivaju svoju ljubav od svih, a naročito od mržnje njenog brata Saadata. Kada njih troje kidnapuju, liše sećanja i zatvore u rudniku vode kojim rukovodi nemilosrdni Hrapavi Drilos, oni shvataju da je jedini način da se spasu međusobna saradnja, ljubav i empatija. A ovaj put nisu samo njihovi životi u pitanju već i budućnost krošnji i ustrojstvo samih korena iz kojih niče U.S.A. Hoće li razmaženi potomci biti dostojni svojih Očeva došljaka?

U ovoj distopijskoj avanturi prepunoj čudnovatih likova kao što su transrodni nilski konji, lake meduze iz javnih rijalitija, gej mačori posvećeni veri, geek pavijani naklonjeni hardveru, Japanci koji umiru od dosade, do repa zaljubljeni gušteri, pošteni političari, ljigavi blavori koji zbog slabog vida nikada nisu bili u vojsci, haremske mačke koje pate od nedostatka slave, mačo sveštenice Svetog HIV-a, slepe mišice žedne krvi i prava glasa… Milan Aranđelović se bavi pitanjem imperijalističkog izvoza i nametanja određenih vrednosti drugim društvima, rasizmom, verskom i rasnom (ne)tolerancijom, diskriminacijom, ekologijom, budućnošću društvenih mreža i ličnih odnosa u virtuelnim okolnostima, kao i temama nevladinog sektora i političke korektnosti kada ona dođe do vrhunca i pretvori se u svoje naličje.

Knjiga, za sada, može da se naruči direktno od autora na neverovatnimiki@yahoo.com ili pronađe na Sajmu knjiga na štandu Čudne knjižare u Hali 4.

Milan Aranđelović je novinar, književni kritičar, satiričar i urednik veb-magazina Bookvar. Saradnik je brojnih časopisa i portala. Napisao je romane: Labudoliki paunovi moraju umreti (2015), Balada meda i krvi (2016) i U.S.A. (2019). Više o autoru na: www.neverovatnimiki.com

U.S.A. - Milan Aranđelović
Milan Aranđelović – U.S.A.