Uroš Petrović u Andrićgradu

Uroš PetrovićU četvrtak, 20. februara 2014. godine sa početkom u 18 časova, u sali bioskopa “Doli Bel” u Andrićgradu, Uroš Petrović će se družiti sa čitaocima.

U inspirativnoj atmosferi Kamengrada popularni autor će predstaviti sve svoje knjige, među kojima su i nedavno nagrađeni roman “Deca Bestragije” i novi nastavak serijala “Misterije Ginkove ulice”, “Tajne veštine Marte Smart”.

“Zbog velikog interesovanja za ovo književno veče, planiran je još jedan susret Uroša Petrovića sa decom dan kasnije”, najavila je Biljana Timotijević, književna agentkinja koja je posredovala u ugovaranju ovog događaja u Andrićgradu.

Petrović je do sada objavio jedanaest knjiga za decu i mlade i dobio isto toliko prestižnih nagrada za književnost. Koautor je NTC sistema učenja, inovativnog programa za pristup nastavi, i gostujući je predavač na brojnim fakultetima i ostalim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Druženje je osmišljeno kao splet književne promocije, kreativne radionice i pozorišne predstave, u kojoj uživaju i deca i odrasli. Svi koji dođu na promociju okušaće se u rešavanju čuvenih Uroševih zagonetnih priča i pitanja.