Uporište - Stiven King

UPORIŠTE Stivena Kinga objavljeno u jednom tomu

Kultni horor roman Uporište Stivena Kinga nedavno je doživeo prvo izdanje na srpskom jeziku u jednom tomu.

Nakon više izdanja na srpskom objavljenih u obliku troknjižja, izdavačka kuća Vulkan je krajem 2020. za domaće ljubitelje horor književnosti pripremila jednotomno izdanje ovog grandioznog romana na 896 strana i u tvrdom povezu.

Kao i u ranijim izdanjima, i ovoga puta je korišćen besprekorni prevod Gorana Skrobonje.

Smak sveta nastupa u nanosekundi, sa računarskom greškom u tajnoj vojnoj laboratoriji i milion slučajnih kontakata koji su samo karike u lančanom pismu smrti.

Sumorni svet posle toga lišen je svih institucija i devedeset procenata stanovnika. To je svet u kojem šačica uspaničenih preživelih bira stranu – ili biva izabrana.

U tom svetu, dobro počiva na krhkim plećima Majke Ebigejl stare 108 godina – dok su najgori košmari zla otelotvoreni u čoveku smrtonosnog osmeha i neobjašnjivih moći: u Rendalu Flegu, mračnjaku.

Trenutak konačnog obračuna se bliži, krug se zatvara. Preživeli okupljeni oko sila dobra i zla moraju se upustiti u presudni sukob kako bi odredili sudbinu čovečanstva.

Prema romanu Uporište snimljene su dve televizijske serije, a pretočen je i u grafičku novelu. Knjiga je 1979. godine bila nominovana za nagradu World Fantasy Award u kategoriji najboljeg romana.

Stiven King - Uporište
Stiven King – Uporište