Hobit - Tolkin

Tvrdokoričeno izdanje HOBITA u pretprodaji

Nakon broširanog izdanja klasičnog dela Džona R.R. Tolkina, Hobit, izdavačka kuća Publik Praktikum priprema novo, tvrdokoričeno izdanje sa kolor ilustracijama Alana Lija.

Ova pripovest, o velikoj pustolovini u koju se upustila patuljačka družina tražeći zlato koje je zmaj čuvao, pisana je za decu profesora Tolkina.

Hobita su, odmah po objavljivanju 1937. godine, oduševljeno prihvatile i čitalačka i kritička publika. Danas je Hobit uvršten u jednu od najvoljenijih i najuticajnijih knjiga 20. veka, kao prethodnik bezvremenom klasiku Gospodar prstenova.

Bilbo Bagins je prvi hobit iz Okruga koji je postao slavan, i svojim delima utro put svom narodu za čuveni poduhvat Družine Prstena. Veliki čarobnjak Gandalf predložio ga je kao saputnika Torinu i Patuljcima u velikoj avanturi preotimanja blaga od Zmaja – Šmauga Veličanstvenog – zbog Bilbovih izuzetnih sposobnosti i provalničkih veština, kao i umešnosti u opasnosti, koju po njegovom izgledu možda niko ne bi ni naslutio…

Tvrdokoričeno izdanje Hobita krase ilustracije britanskog umetnika Alana Lija, koji je poznat i kao autor konceptualnog dizajna za filmove Hobit i Gospodar prstenova. Pevod knjige potpisuje Danko Ješić.

Cena ovog izdanja Hobita u pretprodaji iznosi 1.649 dinara. Pretprodaja traje do 20. maja, a slanje knjiga kreće već od ponedeljka 16. maja, uz besplatnu dostavu!

Hobit - Dž.R.R. Tolkin
Hobit – Dž.R.R. Tolkin