Potpaljivačica

Film POTPALJIVAČICA od 12. maja u bioskopima

U novoj adaptaciji klasika trilera Stivena Kinga, u režiji Kit Tomasa, po scenariju Skota Timsa, u naše bioskope u četvrtak, 12. maja stiže film Potpaljivačica (Firestarter), najavljuje distributer Taramount.

Uzbudljiv psihološki triler prati devojčicu koja ima izuzetne pirokinetičke moći, i bori se da zaštiti svoju porodicu i sebe od zlokobnih sila.

Njeni roditelji očajnički žele da je sakriju od sumnjive savezne agencije, koja želi da iskoristi njen neverovatni dar, kako bi napravila oružje za masovno uništenje.

Malu Čarli otac je naučio kako da ublaži svoju moć koju pokreću bes ili bol, ali pošto ona puni jedanaest godina, tu vatru je sve teže kontrolisati…

Glavnu junakinju igra Rajan Kira Armstrong, a u glumačkoj ekipi su i Zak Efron, Sidni Lemon, Majkl Grejejes, Kurtvud Smit, Džon Besli, Gloria Ruben…

Prema Kingovom bestseleru, ranije su već snimljena dva filma, Potpaljivačica iz 1984. godine sa Dru Barimor i verzija za male ekrane iz 2002. godine.

Reditelj Kit Tomas i scenarista Skot Tim, najavili su da će u novoj verziji biti dosta detalja o kojima King piše u svojoj knjizi, ali koji nisu bili deo kultnog filmskog ostvarenja iz 1984.