Filip K. Dik - Čovek u visokom dvorcu

Premijera TV serije ”Čovek u visokom dvorcu” – 20. novembra

Nakon više od tri godine pretprodukcijskog „pakla“, na jesen ćemo napokon moći da uživamo u adaptaciji slavnog romana Filipa K. Dika – javlja RTS.

Još u januaru ove godine, „Amazon“ je prikazao pilot-epizodu serije „Čovek u visokom dvorcu“. Otkako se „Amazon“ bacio u televizijske vode, bio je to njihov najgledaniji pilot ikada što je bilo dovoljno da odluče da novac ulože u celu sezonu.

U njoj ćemo moći da uživamo krajem novembra ove godine. Snimljeno je ukupno deset epizoda koje verno prate istoimeni roman Filipa K. Dika.

Radnja serije tako će biti smeštena u 1962. godinu, ali u alternativnu verziju istorije. Naime, Drugi svetski rat nisu dobile savezničke snage, već sile Osovine.

SAD su podeljene na tri dela. Istočni pripada Japanu i zove se Pacifičke države Amerike, zapadni pripada Nemcima, a između se nalazi „neutralna zona“ – Države Stenovitih planina. Hitlerovo zdravlje je narušeno, a za moć se bore Himler i Gebels. Sve više njih slaže se kako je podela SAD bila greška: nacisti sada žele celu zemlju.

Stvari u fašističkoj Americi funkcionišu upravo onako kako to možete i zamisliti – sloboda govora, mišljenja i kretanja ne postoji, a red i mir u zemlji sprovodi vojska koja će smaknuti svakoga ko se ne pokorava volji režima. Upravo zbog toga, u podrumima širom Amerike rađa se pokret otpora.

Seriju je režirao Frank Spotnic, koji je ime stekao radom na kultnoj seriji „Tajni dosije“, a producira je sam Ridli Skot, koji je ovu seriju prethodno pokušao da snimi u saradnji s Bi-Bi-Sijem.

Serija stiže 20. novembra ove godine, a do tada možete uživati u službenom trejleru.

Poster za TV seriju ''Čovek u visokom dvorcu''
Poster za TV seriju ”Čovek u visokom dvorcu”