Veroslav Rančić - Tajna mistične planine Artanj

SF triler za tinejdžere ”Tajna mistične planine Artanj”

„Dereta“ je objavila novi roman dramskog pisca i scenariste Veroslava Rančića „Tajna mistične planine Artanj“. Ovaj SF triler, namenjen tinejdžerima, prati dogodovštine dvojice dovitljivih i veoma inteligentnih dečaka s kojima su čitaoci mogli da se susretnu u delima „Robert, Lujka i poslednji noćnik“ (2009) i „Robert, Lujka i kristalni kovčeg Aleksandra Velikog“ (2010).

Dva nerazdvojna drugara, zajedno sa svojim simpatijama Andreom i Biom, odlaze u kampersko naselje Andreinog dede, arheolgoa-amatera, u podnožju Artnja da bi proslavili njen rođendan, ni ne sluteći da će na mističnoj planini uskoro doživeti najdramatičniju avanturu u svom životu i naći se usred potrage za tajnama najveće piramide na svetu, izgrađene pre 450.000 godina.

Veroslav Rančić je dramski pisac, filmski i televizijski scenarista i novinar. Radio je kao nastavnik muzike u osnovnoj školi i godinama uređivao dečji časopis „Kekec“ i „Školski svet“. Prema njegovim scenarijima snimljene su mnoge televizijske i dramske serije za decu, kao i šest igranih filmova. Napisao je devet romana za mlade, među kojima su „Trinaestogodišnjaci“, „Detinjstvo mladosti“, „Munja“ i drugi. Roman za decu „Zimzelenova poslednja trka“ nastao je na osnovu scenarija za dečji igrani film „Poslednja trka“. Taj film je dobio brojne nagrade, a i danas se veoma često prikazuje na televiziji.

Veroslav Rančić - Tajna mistične planine Artanj
Veroslav Rančić – Tajna mistične planine Artanj