“Trinaest dana do ponoći” Patrika Karmana

Izdavačka kuća Evro-Giunti objavila je roman “Trinaest dana do ponoći” nagrađivanog autora knjiga za decu i mlade, Patrika Karmana.

Radnja romana prati Džejkoba Fildinga, mladića koji ne može da umre. On čak ne može da doživi ni povredu. Ovaj neverovatni dar mu je preneo njegov poočim nedugo pre nego što će tragično nastradati u saobraćajnoj nesreći. Iako u početku Džejkob okleva da upotrebi novu moć, uskoro ipak počinje da istražuje mogućnosti koje mu ona pruža. Na predlog svojih prijatelja pokušaće da ovaj dar iskoristi za spasavanje drugih ljudi, ali ubrzo će shvatiti da smrt ne može da se zaustavi, i da svaki takav pokušaj biva naplaćen užasnom cenom. 

Patrik Karman (45) je rođen u Salemu, Oregon. Nakon što je diplomirao na Vilejmet univerzitetu, živeo je desetak godina u Portlandu gde je radio na poslovima marketinga i na kreiranju kompjuterskih igara. Autor je bestseler serijala “Zemlja Elijona”, “Aterton”, “39 znakova” i “Skeleton Krik”. Njegova dela prevedena su na dvadesetak jezika. Sa porodicom živi u gradu Vala Vala u državi Vašington.