Extraordinary Tales

Trejler za omnibus ”Extraordinary Tales” inspirisan delima E.A. Poa

Stigao je trejler za animirani omnibus film „Extraordinary Tales“, urađen na osnovu pet čuvenih dela Edgara Alana Poa: „Izdajničko srce“, „Pad kuće Ašer“, „Činjenice o slučaju gospodina Valdemara“, „Maska crvene smrti“ i „Bunar i klatno“.

Film je snimljen prema ideji Raula Garsije, bivšeg animatora „Dizni studija“ i režisera španskog animiranog filma „The Missing Lynx“ (2008). Svaka priča zasebno je obrađena drugačijim stilom animacije uz prisustvo naprednih 3D rendering i svetlosnih efekata. Ovi efekti su zajednički za sve priče, a prema rečima producenata, tu su kako bi se na što bolji način preneo ekspresionistički izraz genijalnog Edgara Alana Poa.

Svoje glasove pozajmili su poznati glumci ili reditelji horor filmova, a ovu izuzetno probranu ekipu čine:  Kristofer Li, Bela Lugoši, Džulijan Sends, Rodžer Korman i Giljermo del Toro.

Svi osim Bele Lugošija, koji je preminuo pre šest decenija, čitali su tekstove baš za ovu priliku, dok je za potrebe adaptacije priče „Izdajničko srce“ korišćen snimak Lugošijevog čitanja iz 1940. godine.

Film „Extraordinary Tales“ rađen je u koprodukciji četiri zemlje (Luksemburga, Belgije, Španije i SAD-a) uz budžet od 2,5 miliona dolara. Dužina trajanja je 73 minuta.

Bioskopska premijera zakazana je za 23. oktobar.