proglašeni pobednici foto-konkursa ''Apokalipsa danas''

Novo izdanje romana ”Poslednji grad: Potraga”

Novo izdanje romana „Poslednji grad: Potraga“ Nebojše Petkovića, biće objavljeno u izdanju „Portalibrisa“ do početka Beogradskog sajma knjiga. Ovo ostvarenje predstavlja prvi deo planirane trilogije, a postoji mogućnost da tokom oktobra iz štampe izađe i nastavak pod nazivom „Poslednji grad: Rat“.

Roman „Potraga“ opisuje svet koji je posle pola veka od strašnog i devastirajućeg rata vraćen u okvire srednjovekovne, mračne i paganizmom oživljene stvarnosti, svet u kome se malobrojni „preostali“ trude da prežive između surovosti novih gospodara organizovanih u ratničke klanove i onoga što je razaranje ostavilo iza sebe kao svoj zastrašujući nakot.

Glavni junak romana je jedanaestogodišnji dečak, Vuk, čiji će se život u potpunosti promeniti nakon susreta sa slučajnim posetiocem njegovog sela. U iznenadnom metežu, Vuk spasava život ovom čoveku, a on mu, za uzvrat, otkriva brižljivo skrivanu tajnu – na granicama poznatog sveta postoji grad dostupan samo odabranima, koji je sačuvao neke od tekovina ranijih vremena i naprednog, starog sveta. Užasna tragedija koja će nedugo potom zadesiti dečakovo selo, kao i čudnovati san, podstaći će ga da krene u neustrašivu i opsanu potragu za Poslednjim Gradom.

Nebojša Petković (1975) je završio arhitekturu kojom se i profesionalno bavi. Pisanje je hobi i strast koju praktikuje još od srednje škole, sa prekidima zbog drugih profesionalnih izbora i obaveza. Kratke priče objavljuje u elektronskim časopisima Black Sheep i Kreativni magazin, a jedna njegova kratka priča zastupljena je i u elektronskoj zbirci novogodišnjih horor priča „Nešto diše u mojoj torti III“. Živi i radi u Beogradu.

Nebojša Petković - Poslednji grad: Potraga
Nebojša Petković – Poslednji grad: Potraga