Frenk Miler i Kris Klermont - ''Vulverin''

Transformacija Vulverina u novom izdanju ”Čarobne knjige”

Frenk Miler i  Kris Klermont - ''Vulverin''“Čarobna knjiga” priprema još jedno izdanje stripa “Vulverin”. Za razliku od izuzetno obimnog “essential” izdanja iz 2013. godine, koje je domaćem čitalaštvu ponudilo prvih dvadesetak epizoda popularnog stripa, novo izdanje nam donosi prvih šest epizoda na kojima su samostalno radila dva velikana devete umetnosti Kris Klermont i Frenk Miler.

U predgovoru ovog izdanja, Klermont otkriva kako je došlo do intenzivne saradnje sa Milerom i kako su doneli odluku da pokušaju da od dvodimenzionalnog junaka, kakav je do tada bio Vulverin, načine realistično trodimenzionalno biće, koje neće biti “neizlečivi psihopata sposoban da bez upozorenja upada u ratnički zanos, podjednako spreman da napadne prijatelje baš kao i dušmane”.

Klermontova ideja da lik Vulverina treba da bude prikazan kroz prizmu samuraja čija dužnost je sve, a nesebična služba put ka njegovom krajnjem cilju – časnoj smrti, dovela je do drastične promene. Vulverin više nije psihotični ubica i koljač, već postaje racionalniji, zaokruženiji lik, sa brojnim unutrašnjim dilemama.

Nove epizode “Vulverina” uvode nas u mračni, surovi svet tajanstvenog mutanta. Vulverin putuje na istok zbog ljubavi, ali će tamo pronaći samo bes. Pošto je poražen u borbi pred Mariko Jašidom, Vulverin bes iskaljuje na Ruci, a strast ublažava sa razuzdanom Jukio. I dok proživljava unutrašnju borbu, on mora da odluči hoće li prepustiti čoveku ili zveri u sebi da pobedi neprijatelje i povrati dragu.

Strip “Vulverin” je preveo poznati pisac fantastike Oto Oltvanji. Ovo izdanje koje ima 144 strane, naći će se u petak i subotu 17. i 18. oktobra na akciji “Leteći start”, kojom izdavačka kuća “Čarobna knjiga” posetiocima svog sajta nudi mogućnost da po znatno povoljnijim uslovim dođu do novih izdanja.

 

Vulverin