Festival Krokodokodil

Kako pobeći iz horor priče?

Festival KrokodokodilKako javlja B92.net, novo izdanje festivala za decu Krokodokodil održaće se 15. oktobra u pozorištu Dadov u Beogradu, od 13.00 do 14.15 časova.

Festival Krokodokodil, koji zajednički organizuju beogradska udruženja Krokodil i OK – Obrazovanje i kultura, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

Festival je prvi put održan u aprilu 2013. godine u Kulturnom centru Majdan, sa temom “Kako nastaje knjiga”, i na festivalu su nastupali spisateljsko–ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.

Ove godine, festival za centralnu temu ima žanr strave i užasa, s podnaslovom “Kako pobeći iz horor priče”. Na njemu će nastupati domaći autori Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra, Uroš Petrović i horor spisateljica za decu i mlade iz Švedske Lena Olmark. Program će voditi pisci za decu Jasminka Petrović i Raša Popov.

Istog dana biće održane i četiri radionice od 10.30 do 12.00, u prostorijama škola na opštini Vračar. Teme radionica su: Horor zagonetke (Uroš Petrović), Pravljenje maski (Iva Ćirić), Kometa dolazi (Jasminka Petrović i Bojana Lukić) i Kako se piše horor priča (Lena Olmark).

Festival su pomogli Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, književna mreža Traduki i Švedski institut.

 

Krokodokodil Festival