Stiven King

Stiven King se plaši paukova, zmija i tašte

U razgovoru sa studentima Univerziteta Masačusetsa, američki majstor horor romana Stiven King otkrio je čega se sam plaši – paukova, zmija i tašte – javlja “Beta”.

Autor bestselera “Keri” i “Isijavanje” razgovarao je u Louelu sa 125 studenata koji su mu postavljali pitanja.

King je, pored ostalog, kazao da je njegov cilj da piše priče pune emocija. “Ja sam borben pisac. Želim da vam se približim. Želim da uđem u vaš prostor. Želim da se približim do razdaljine za ljubljenje, grljenje, gušenje, udaranje. Nazovite to kako želite, ali želim vašu pažnju”, rekao je King.

Tokom predavanja i u intervjuu koji je potom dao, 65-godišnji američki pisac govorio je i o dve knjige koje je dovršio i koje će objaviti iduće godine. Krimi roman “Joyland” u knjižare će stići u julu, a knjiga “Doctor Sleep”, nastavak “Isijavanja”, biće objavljena u septembru.

U razgovoru sa studentima, King im je poručio da treba da posmatraju ljude i prepoznaju osobine pomoću kojih će stvoriti svoje književne likove. Upozorio ih je, takođe, da se ne obeshrabre zbog odbijanja izdavača, kao i da ne beleže ideje pošto, kako je kazao, ono što je vredno pisanja ostaje u glavi.