NEŠTO DIŠE U MOJOJ TORTII

Zbirka novogodišnjih horor priča

Podelite sadržaj:

Nedavno je objavljena zbirka horor priča inspirisanih novogodišnjim praznikom, “Nešto diše u mojoj torti”, u kojoj su se našla prozna ostvarenja devetoro domaćih autora fantastike: Andrea Baskina, Borisa Mišića, Gorana Segedinca, Igora Ivaniševića, Ivice Milarića, Milke Knežević Ivašković, Radoslava Slavnića, Saše Robnika i Stevana Šarčevića.

Autori zbirke, mahom iz Vojvodine, pre šest meseci su došli na ideju da osnuju kružok vojvođanskih pisaca fantastike, a zajednička druženja i saradnja rezultirala je zanimljivim književnim projektima, od kojih je objavljianje elektronske zbirke novogodišnjih horor priča prvi priveden kraju.

U zbirci “Nešto diše u mojoj torti”, koja broji 196 strana, našlo se jedanaest priča:

Stevan Šarčević – “Ponoćna zvona”
Stevan Šarčević – “Akord”
Ivica Milarić – “Tetsuo i Čekić”
Milka Knežević-Ivašković – “Novogodišnji poklon za lanjske snegove”
Goran Segedinac – “Poklon”
Goran Segedinac – “Praznik”
Boris Mišić – “Noćna straža”
Andrea Baskin – “Ko se zadnji smeje…”
Igor Ivanišević – “Gong”
Saša Robnik – “U magli planine”
Radoslav Slavnić – “Partija”

Knjiga je dostupna isključivo u elektronskom formatu i može se potpuno besplatno preuzeti sa adresa: http://bit.ly/RB2nZ1 (PDF), http://bit.ly/11CzjlG (EPUB), http://bit.ly/TOLDZH (MOBI).

Laku noć, Punpune

Već nakon prvog dana po objavljivanju, zbirka je preuzeta oko 800 puta, što je navelo autore na razmišljanje i o štampanom izdanju. Na Fejsbuk strani zbirke, pokrenuta je i anketa za čitaoce s pitanjem da li bi želeli da im “Torta” bude poslužena i u vidu štampanog izdanja.

Do kraja godine zbirka “Nešto diše u mojoj torti” bi trebalo da doživi promociju u novosadskoj knjižari “Serendipiti”.