Srpske narodne bajke za decu XXI veka i “Hobit” u prodaji

Srpske narodne bajkeKnjiga bajki za decu, koja je osvojila nagradu 57. Sajma knjiga u Beogradu za najbolju dečju knjigu i nagradu Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije za opremu knjige i doprinos ilustraciji, “Srpke narodne bajke za decu XXI veka”, u izdanju “Čarobne knjige”, pojaviće se u prodaji od četvrtka, 8. novembra – javlja Tanjug.

Knjiga sadrži 19 bajki koje su adaptirali David Albahari i Dragan Velikić, Oto Oltvanji i Darko Tuševljaković i Aleksandra Glovacki, dok su ekipu od 15 ilustratora predvodili Petar Meseldžija, Dragan Bibin i Aleksandar Gajić. Prodaja će početi u Novom Sadu u knjižari “Bulevar Books”, a dan kasnije u “Deretinoj” knjižari u Knez Mihailovoj, u Beogradu. Popust na kupovinu prvog dana samo u tim knjižarama biće 40 posto.

U susret svetskoj premijeri filma, planiranoj za 14. decembar, početkom nedelje počela je i prodaja dugoočekivanog Tolkinovog “Hobita” sa bogatim ilustracijama Alana Lija, koji je jedan od najcenjenijih savremenih ilustratora fantastike.