Novosadska promocija romana “Zmaj i ždral” Aleksandra Tešića

Aleksandar Tešić - Zmaj i ždralU četvrtak, 08. novembra, u novosadskoj knjižari “Serendipiti” (prizemlje sportsko-poslovnog centra Spens) biće održana promocija romana epske fantastike “Zmaj i ždral” Aleksandra Tešića. Početak promocije zakazan je za 19 časova, a o knjizi će sa autorom razgovarati mladi pisac fantastike Goran Segedinac.

“Zmaj i ždral” je prvi od dva romana o Milošu Obiliću, koji će predstavljati uvod u prethodno objavljenu Tešićevu trilogiju “Kosingas”. Reč je o romanu inspirisanom srpskom mitologijom i predanjem, koji počinje legendom o čuvarima Koplja svetog Georgija i bici na Crnom kamenu 1187. godine, a nastavlja se mitskim rođenjem Miloša Obilića i njegovim odrastanjem na dvoru cara Dušana.

“Zmaj i ždral” pokriva poslednjih deset godina života cara Dušana, odnosno prvih deset godina života Miloša Obilića na Dušanovom dvoru. Uporedo teku dve priče: o stasavanju Miloševom i o najintrigantnijim godinama Dušanove vladavine koje su dovele do njegove nasilne smrti.

Predstavljanje romana “Zmaj i ždral” prvo je u nizu predstavljanja književnih ostvarenja domaćih pisaca fantastike, koja će biti periodično održavana u prostorijama knjižare “Serendipiti”. Tako će ova knjižara, koja slovi za najveću u Vojvodini, uskoro ugostiti i neka od najznačajnijih imena žanrovske proze, o čemu ćemo vas blagovremeno obaveštavati.