Serija novih knjiga o Hariju Poteru u e-formatu

Serija novih knjiga o Hariju Poteru, pod nazivom „Pottermore Presents“ stiže u septembru, sa kratkim sadržajem koji će biti zabavan, kreativan i pristupačan za mobilne telefone.

Knjige će biti neka vrsta dopune serijala o Hariju Poteru i biće dostupne na sajtu „Pottermore Shop“ kao i na glavnim onlajn prodavnicama.

Tri knjige nosiće naslove: „Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists“, „Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies“ i „Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide“.

Prva knjiga pruža uvid u tamnu stranu čarobnjačkog sveta, otkrivajući korene profesora Ambridža, tajne Ministarstva Magije, kao i istoriju zatvorenika iz Askabana.

Druga knjiga sadrži priče o heroizmu dva važna lika iz serijala, profesorke Minerve Mekgonagal i Remusa Lupina. Dok će treća knjiga upoznati čitaoce sa magičnim svetom Hogvortsa, njegovim stanovnicima, tajnama…

Knjiga “Hari Poter i ukleto dete“, koja je stigla u knjižare pre samo nekoliko nedelja, oborila je svetski rekord i postala najbrže rasprodata knjiga svih vremena.

(izvor: B92/MTV)

Short_Stories-v