Sendmen Nil Gejmen

Netflixova serija SENDMEN biće smeštena u sadašnjosti

Nil Gejmen je u nedavnom intervjuu za Digital Spy otkrio da su napisani scenariji za jedanaest epizoda prve sezone TV serije Sendmen, koja će biti snimljena u produkciji Netflixa.

Gejmenov Sendmen spada među najznačajnije strip serijale devedesetih godina prošlog veka. Autor je inspiraciju za ovaj serijal crpeo iz mnogobrojnih svetskih legendi, okultnih mitova i bajki.

Sendmen prati avanture sedmoro antropomorfnih entiteta, poznatijih kao Svevremeni (San, Smrt, Sudbina, Strast, Stihija, Sumanutost i Sunovrat) u svim epohama ljudske civilizacije i najrazličitijim odnosima.

Serijal je izlazio u periodu od 1989. do 1996. godine. U originalnom američkom izdanju objavljeno je 75 epizoda koje su naknadno štampane u 10 tomova. Kasnije je urađeno i nekoliko manjih serijala koji su proizašli iz originalnog.

U prvoj sezoni TV serije biće obrađena priča iz uvodnog toma „Preludijumi i nokturna“ i delimično iz drugog toma „Lutkina kuća“.

Samom poslu adaptacije, Gejmen je prišao sa svežom perspektivom, pa će za razliku od originalnog strip ostvarenja, radnja TV serije biti prilagođena 21. veku i odvijaće se u 2021. godini.

Tako će San ili Morfeus u ovoj ekranizaciji biti zarobljenik 105 godina, a ne 70 koliko je bio zatočenik u izvornom serijalu grafičkih novela, pre nego što se obreo u stvarnosti u pokušaju da povrati izgubljene artefakte i moć.

Osim promene vremena radnje, Gejmen je nagovestio da i rod glavnog junaka može biti preispitan.

Iako je snimanje trebalo da bude započeto tokom maja, još uvek nije poznat sastav glumačke ekipe. Uz Nila Gejmena, kao scenaristi i izvršni producenti biće potpisani Alan Hajnberg (Wonder Woman) i Dejvid S. Gojer (Mračni vitez).

Sendmen - Nil Gejmen
Sendmen – Nil Gejmen