Goran Skrobonja - Sva Teslina deca

Uskoro roman “Sva Teslina deca” Gorana Skrobonje

Goran Skrobonja - Sva Teslina decaNovi alternativno-istorijski roman Gorana Skrobonje, “Sva Teslina deca”, trebalo bi da se u knjižarama pojavi sredinom oktobra. Ovo delo ima status prednastavka popularnog romana iz 2010. godine “Čovek koji je ubio Teslu”, kojim je Skrobonja čitalačkoj publici predstavio paralelni univerzum u kome Nikola Tesla živi i radi u Srbiji.

U Skrobonjinim romanima, Tesla  kao jedan od najblistavijih umova svoje epohe  svojim naučnim radom privlači pozornost mnogih svetskih tajnih organizacija i agentura, a u romanu “Sva Teslina deca”, on je jedini čovek kadar da objasni slučajno otkriće Maksa Planka – otkriće koje bi moglo da promeni sudbinu čitavog univerzuma.

Dve godine pre događaja opisanih u romanu “Čovek koji je ubio Teslu”, nemački nobelovac dolazi u Beograd kako bi sa Teslom pokušao da pronikne u ovu veliku naučnu tajnu. Ali mnogima nije u interesu da dođe do susreta dvojice slavnih naučnika. Vatikanski asasini, tajna društva u službi velikih sila, gospodari podzemlja sa Dalekog istoka… svi oni žele da organizuju atentat na Planka pre nego što Tesla bude u prilici da sa njim razgovara.

Pukovnik Apis se nalazi pred naizgled nemogućim zadatkom: njegova tajna policija mora po svaku cenu da sačuva Plankov život. Ugled države je doveden u pitanje, kao i budućnost vascele savremene nauke. A jedina osoba sposobna da ukloni opasnost i postara se da dođe do susreta Maksa Planka i Nikole Tesle nosi ime – Cukić. Anka Cukić.

Knjiga sadrži petnaest ilustracija svetski poznatog ilustratora i strip crtača Igora Kordeja, kao i dva foto-kolaža Rastka Ćirića.

Naredna knjiga, i završni deo trilogije, “Teslino zaveštanje”, trebalo bi da se u knjižarama pojavi do kraja 2014. godine.