Darko Tuševljaković - Ljudske vibracije

Objavljene “Ljudske vibracije” Darka Tuševljakovića

Darko Tuševljaković - Ljudske vibracijeUpravo je u izdanju “Čarobne knjige” objavljena zbirka priča “Ljudske vibracije” Darka Tuševljakovića.

Knjiga na nešto više od 200 strana donosi devet proznih ostvarenja napisanih u periodu od 2008. do 2013. godine. Četiri priče nikada ranije nisu objavljivane, dok su se ostale pojavljivale u raznim časopisima i antologijama.

Ono što je zajedničko za sva zastupljena dela jeste da su to neobične pripovesti o običnim ljudima, s kojima će budući čitaoci lako uspeti da se identifikuju. Kao što i sam naslov zbirke sugeriše, osnovu priča čine međuljudski odnosi, ali po pravilu opterećeni teškom prošlošću glavnih likova.

Priče su pisane u rasponu od sentimentalnih pripovesti kakve su “Izgubljene godine” i “Ljudske vibracije”, do eksperimentalne proze u koje spadaju “Pre i posle smrti” i “Hrana za životinje”.

Osim navedenih, zbirku čine priče: “Dok ne dođu šejtani”, “Napolju nema nikoga”, “Razotkrivanje”, “Zemlja snova” i “Pali anđeli”.

Prvo predstavljanje zbirke “Ljudske vibracije” biće održano 30. septembra 2013. godine u Kulturnom centru Beograda, u okviru manifestacije “Dani Čarobne knjige”.