Goran Skrobonja

“Okružen mrtvima” najzapaženiji na “Paladinovom” sajamskom štandu

Goran SkrobonjaIzdavačka kuća “Paladin” ove je godine na beogradskom Sajmu knjiga proslavila pet godina rada neobičnom ponudom, koja privlači pažnju pre svega ljubitelja horora, ali i TV serija “Kasl”, “Kalifornikacija” i “Okružen mrtvima” – javlja Tanjug.

Prema rečima direktora “Paladina” Gorana Skrobonje, ta izdavačka kuća je posetiocima Sajma knjiga ponudila oko 30 naslova, mahom žanrovske literature, ali najveću pažnju definitivno privlači “Okružen mrtvima – Guvernerov uspon” Roberta Kirkmena i Džeja Bonansinge.

Govoreći o tome kako se odlučio za objavljivanje ovog romana Skrobonja je rekao: “Bilo je to za očekivati, jer ja jako volim podžanr koji se bavi zombijima. Dokaz za to je i ‘Svetski rat Z’ Maksa Bruksa, koji smo objavili pre tri godine a ove godine se pojavio istoimeni film sa Bredom Pitom u bioskopima. Tako da i ovaj roman ‘Okružen mrtvima’ je na tom tragu”.

“Interesantno je reći svima koji jako vole tu TV seriju – a takođe i strip na osnovu koga je serija nastala – da roman ne prati konkretno ni jednu sezonu serije ili neku svesku stripa, nego je zapravo nadopuna cele te priče”, rekao je Skrobonja u izjavi za Tanjug.

Roman “Okružen mrtvima – Guvernerov uspon” govori o Filipu Blejku i tome kako je postao guverner i glavni negativac u seriji, a “Paladin” će objaviti i preostala dva nastavka ovog serijala.

Kada je reč o takozvanoj metafikciji, odnosno knjigama pisaca Henka Mudija i Ričarda Kasla, koje publika zna iz serija “Kalifornikacija” i “Kasl”, ovaj izdavač objavio je Mudijevu “Bog nas sve mrzi” i dve Kaslove knjige – “Talas vreline” i “Gola vrelina”, a u pripremi su i novi Kaslovi romani.