Rediteljka filma “Klip” preporučuje Bajićevo “Ostrvo prokletih”

Maja Miloš

Na stranama posvećenim kulturi današnjeg izdanja lista “Blic”, rediteljka nagrađivanog filma “Klip”, Maja Miloš, ljubiteljima pisane reči preporučuje horor roman Đorđa Bajića “Ostrvo prokletih”.

Kao komentar njene preporuke, naveden je deo teksta sa veb-prezentacije romana: “Mladi glumac Marko Novaković otišao je iz Srbije u Los Anđeles kako bi okušao sreću u šou-biznisu. Kada jedne večeri na visokim potpeticama u njegov život ušeta tajanstvena lepotica Lulu Dobrovna, više ništa neće biti kao pre.”

Maja Miloš je ranije, još jednom, ali u intervjuu za elektronski magazin “Popboks”, takođe, preporučila “Ostrvo prokletih” rečima: “Knjiga sa porno glumcima i zombijima koja je u sadržajnom smislu palp ali ne i u  izrazu. Šta više možete da poželite? Pravo uživanje!”

Debitantsko ostvarenje Maje Miloš, dugometražni igrani film “Klip”, dobio je brojna međunarodna priznanja i nagrade. Film prikazuje borbu jedne beogradske tinejdžerke proiv turobne svakodnevnice i surovog okruženja, koju ona vodi kroz eksperimentisanje u seksu, drogama i izlascima, sve vreme mobilnim telefonom snimajući sebe i ljude koji je okružuju.