Raša Popov

Raši Popovu i Todi Nikoletiću nagrada “Gordana Brajović”

Raša PopovNagrada “Gordana Brajović” za najbolju knjigu namenjenu deci, dodeljena je piscu Raši Popovu za kratki roman “Mokrinski patuljci”, a pesnik Tode Nikoletić nagrađen je za zbirku “Ne dajte moje bube”, prenosi Blic.

Po oceni žirija u romanu Raše Popova govori o prijateljstvu i ljubavi vešto se prepliću realnost i fantastika, a knjiga je napisana briljantnim stilom i predstavlja pravi “vrt duha i mašte”.

Pesničkom knjigom “Ne dirajte moje bube” Tode Nikoletić na duhovit, šarmantan i deci blizak način zaokružuje poseban pogled na svet i njegove pesme ne nude samo zabavu već uče o životu u kome živimo i o načinima da postanemo bolji i srećniji, ocenio je žiri.

Na ovogodišnji konkurs prijavljeno je 50 knjiga 47 autora, a u najuži izbor izdvojeni su “Zmaj u jajetu” Dragana Hamovića, “Mamin dnevnik” Lidije Nikolić i “Velika večera” Nedeljka Tešića, navodi se u saopštenju.

Dodeljene su i nagrade deci i učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda gimnazije, učesnicima konkursa na koji je stiglo više od 2000 pesama i priča, a imena dobitnika biće objavljena u Večernjim novostima.

Nagrade laureatima biće uručene na 17. Književnom susretu “Dani dečje poezije i stvaralaštva Gordana Brajović” 29. aprila u Aleksincu.