Pusti pravog da uđe - Jon Ajvide Lindkvist

PUSTI PRAVOG DA UĐE uskoro kao TV serija

Nakon dve filmske adaptacije, čuveni horor roman švedskog pisca Jona Ajvidea Lindkvista Pusti pravog da uđe iz 2004. godine, doživeće i ekranizaciju u vidu televizijske serije zahvaljujući producentskoj kući Showtime.

Kroz neobičnu priču o vampirima, Lindkvist u svom romanu vrlo vešto kombinuje elemente trilera, ljubavnog pisma i horora, koji je u isto vreme poslužio kao pravi model za sociološko-filozofska razmatranja i oštru kritiku društva s početka osamdesetih godina XX veka. Roman je priča o usamljenosti i strahu, o odrastanju na ulici, razorenoj porodici, nemoći i neizvesnosti, o čežnji za stabilnošću koja čak ne mora da bude ni sa ovog sveta.

Glavnu ulogu u seriji tumačiće Demijan Bikir (Hotel Grand, Most), dok će pilot-epizodu režirati Set Man.

Serija će pratiti oca i njegovu dvanaestogodišnju ćerku, čiji se životi potpuno menjaju kada tinejdžerka postane vampirica. Zaključana, možda i zauvek, Eleanor sme da izlazi napolje samo noću, dok Mark čini sve što je u njegovoj moći da joj obezbedi minimalne količine ljudske krvi koje su joj potrebne da bi mogla uopšte da živi…

Roman Pusti pravog da uđe je odmah po objavljivanju 2004. godine u Švedskoj postao bestseler. Preveden je na više svetskih jezika, a na srpskom je objavljen 2010. godine pod etiketom izdavačke kuće Evro Book.

Jon Ajvide Lindkvist – PUSTI PRAVOG DA UĐE