Pusti pravog da uđe - Jon Ajvide Lindkvist

PUSTI PRAVOG DA UĐE uskoro kao TV serija

Podelite sadržaj:

Nakon dve filmske adaptacije, čuveni horor roman švedskog pisca Jona Ajvidea Lindkvista Pusti pravog da uđe iz 2004. godine, doživeće i ekranizaciju u vidu televizijske serije zahvaljujući producentskoj kući Showtime.

Kroz neobičnu priču o vampirima, Lindkvist u svom romanu vrlo vešto kombinuje elemente trilera, ljubavnog pisma i horora, koji je u isto vreme poslužio kao pravi model za sociološko-filozofska razmatranja i oštru kritiku društva s početka osamdesetih godina XX veka. Roman je priča o usamljenosti i strahu, o odrastanju na ulici, razorenoj porodici, nemoći i neizvesnosti, o čežnji za stabilnošću koja čak ne mora da bude ni sa ovog sveta.

Glavnu ulogu u seriji tumačiće Demijan Bikir (Hotel Grand, Most), dok će pilot-epizodu režirati Set Man.

Serija će pratiti oca i njegovu dvanaestogodišnju ćerku, čiji se životi potpuno menjaju kada tinejdžerka postane vampirica. Zaključana, možda i zauvek, Eleanor sme da izlazi napolje samo noću, dok Mark čini sve što je u njegovoj moći da joj obezbedi minimalne količine ljudske krvi koje su joj potrebne da bi mogla uopšte da živi…

Roman Pusti pravog da uđe je odmah po objavljivanju 2004. godine u Švedskoj postao bestseler. Preveden je na više svetskih jezika, a na srpskom je objavljen 2010. godine pod etiketom izdavačke kuće Evro Book.

Jon Ajvide Lindkvist – PUSTI PRAVOG DA UĐE