Rimejk filma It

Pogledajte prvi trejler za rimejk kultnog filma ”It”

Posle dugog čekanja, rimejk filmskog klasika iz 1990. godine „It“ konačno je dobio svoj prvi trejler.

Film je zasnovan na istoimenom i jednom od najprodavanijih romana Stivena Kinga, a prati priču o grupi dece čiji su najveći strahovi vezani za nestanak njihovih vršnjaka iz njihovog rodnog grada Derija u Mejnu.

Grupa će morati da se bori protiv demonskog klovna zvanog Penivajz, čija istorija nasilja i ubistava u Deriju traje vekovima. Klovn snagu dobija iz straha dece, ima sposobnost da uđe u psihu svojih žrtava i iz njih izvuče najgora sećanja, te ih prati i mentalno zlostavlja pre nego što ih konačno ubije.

King je objasnio kako mu je sama ideja za lik Penivajza došla kad je sebi postavio jednostavno pitanje „Čega se deca najviše boje?“ i prva stvar koja mu je pala na pamet bili su klovnovi. Uvek veseli i razigrani, sa nacrtanim osmesima. King je bio uveren kako se iza takve pitome fasade može skrivati nešto najgore.

Klovna Penivajza ovog puta igra Bil Skarsgard, koji će imati težak zadatak da nadmaši briljantnu glumu Tima Karija koji je tumačio istu ulogu u adaptaciji iz 1990.

Reditelj Endi Musketi pravi dva filma koja oslikavaju dva dela Kingove originalne priče. Prvi se odnosi na zastrašujuća iskustva dece 1989. a drugi prati život istih likova 30 godina kasnije.

„Penivajz poprima oblik vaših najgorih strahova“, rekao je Musketi. „On se ne ponaša uvek isto, ne otkriva kako razmišlja i to je ono što ga čini nepredvidljivim“.

Pored Bila Skarsgarda u ulozi klovna Penivajza, glavne uloge tumače: Džejden Libherer, Fin Volfhend, Nikolas Hamilton i Sofija Lilis kao članovi družine, Čouzen Džejkobs i Džeremi Rej Tejlor kao članovi „Kluba gubitnika“, i Oven Tig kao Bili, agresivni dečak koji uznemirava grupu.

Premijera rimejka planirana je za 8. septembar.