Štangla - Boško Martinović

Promocija SF romana ŠTANGLA u Domu omladine Beograda

U okviru redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, u ponedelja 06. novembra 2023. godine od 19 časova u Maloj sali Doma omladine Beograda biće održano predstavljanje naučnofantastičnog romana Štangla Boška Martinovića. Pored autora, o knjizi će govoriti Miodrag Mića Milovanović i Dragoljub Igrošanac.

U godinama nakon neobjašnjivog kataklizmičnog događaja koji je pogodio planetu, jedan oskrnavljeni grad pokušava da se oporavi, a njegovi stanovnici da stanu na noge. Nemaju svi jednako sreće i nisu svi jednako snalažljivi. Roman Štangla Boška Martinovića, koji je nedavno objavila beogradska IK Everest Media, kao 76. knjigu u okviru svoje edicije Znak Sagite, pripovest je o preživelom dečaku koji ništa ne ostavlja slučaju i o drugim sudbinama koje se ukrštaju s njegovom. Konačno, to je priča o opstanku, potrazi i pogledu u nepoznato o Beogradu nakon Beograda i društvu nakon društva.

Boško Martinović je rođen 1978. godine u Beogradu. Diplomirani je filolog grčkog jezika i aktivan je stručni prevodilac. U slobodno vreme bavi se muzikom i fotografijom, crtanjem i pisanjem. Objavio je instrumentalni album Time, 2015. za Nacturne Media. Njegov strip Microcosmos M bio je izabran za izložbu 100 najuspešnijih radova Salona stripa 2018, održanog u beogradskom SKC-u. Roman Štangla je njegov roman prvenac.

Ulaz na promociju je slobodan.

Boško Martinović - Štangla
Boško Martinović – Štangla