Jaganjci - Boban Trifunović

Predstavljanje romana JAGANJCI Bobana Trifunovića u kafeu ”Latife”

U petak 10. novembra od 19 časova u beogradskom kafeu Latife (Zmaj Jovina 7), biće održano predstavljanje romana Jaganjci Bobana Trifunovića. Promocija je zamišljena kao neformalno druženje autora i čitalaca, a među potvrđenim gostima su i neki od poznatijih žanrovskih pisaca kao što su: Mladen Milosavljević, Zoran Petrović i Milan Kovačević.

Trifunović je domaćim ljubiteljima fantastike najpoznatiji po kratkim pričama horora objavljivanim u domaćim zbornicima i u zbirci Srce lutke (2018). Veran žanru ostaje i u svom romanu prvencu čija radnja i počinje nakon jedne književne večeri.

Na promociji svoje zbirke pripovedaka, mladi pisac horora upoznaje Emu, vodiča turističke ture zatvorenog tipa „Beograd iza Beograda“ kojom se određenoj klijenteli predstavlja tajanstvena strana grada ispod Avale. Emi se njegova knjiga dopada, ali sigurna je da bi pisao uverljivije ako bi iza njegovih rečenica stajalo iskustvo – te mu nudi da ga povede na turu tokom poslednje tri noći oktobra.

Seanse, odlasci u hotel Milenburg u kojem odsedaju oni koji na seanse idu, poznanstva sa onima koji seanse organizuju, odlazak u opskurni ekskluzivni noćni klub… Sve to piscu pruža ono što mu je Ema obećala, ali i nešto čemu se ni najmanje nije nadao…

Roman Jaganjci sadrži 230 strana, urađen je u mekom povezu, a može da se naruči preko sajta izdavača, po ceni od 704 dinara.

Boban Trifunović rođen je 1993. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Odbranivši master rad o književnom stvaralaštvu Hauarda Filipsa Lavkrafta na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, odlučio je da ostane u oblasti istraživanja književnosti, te je doktorsku disertaciju na Filološkom fakultetu istog univerziteta posvetio autopoetici i programskoj poetici Emila Siorana. Autor je naučnih radova, stručnih prikaza i popularno-naučnih tekstova. Prve pripovetke publikovao je 2017. godine u časopisima i antologijama žanrovske književnosti. Naredne godine, pojavila se i njegova prva zbirka pripovedaka, Srce lutke. Godine 2022. počeo je da se bavi vizuelnom umetnošću i dosad je imao priliku da svoje radove prikaže na nekolicini kolektivnih i jednoj samostalnoj izložbi.

Boban Trifunović - Jaganjci
Boban Trifunović – JAGANJCI