Poplavljeni um - Jovan Ristić

Promocija romana POPLAVLJENI UM u Domu omladine Beograda

Podelite sadržaj:

Druga beogradska promocija romana Poplavljeni um Jovana Ristića biće održana u Domu omladine Beograda, u ponedeljak 18. aprila 2022. godine sa početkom u 19 sati, a u sklopu tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ (tribinska sala na prvom spratu).

Na promociji će pored autora govoriti urednik izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije Miroljub Stojanović i književni kritičar Miodrag Mića Milovanović.

U vreme katastrofalnih poplava u Srbiji maja 2014, suočeni sa tragedijom i manjkom zvaničnih informacija, svi traže njihov uzrok na internetu i društvenim mrežama.

Reagujući na urgentni poziv sa jedne Fejsbuk stranice, četvoro Beograđana kreće da potvrdi postojanje HAARP-a, navodnog klimatskog oružja kojim Amerikanci i NATO razaraju Srbiju. Međutim, ovaj amatersko-rekreativni poduhvat, prevashodno motivisan bekstvom od sive svakodnevice, preobratiće se u dramu pod uticajem pridruženih učesnika i tinjajućih problema iz prošlosti samih protagonistima.

Dinamični, vrhunski psiho-triler, Ristićev road-roman preko svojih odlično prikazanih likova (Momira – kome je dosta Fejsbuk revolucionara, Filipa – koji traži smisao u haosu savremenog života, Mrvice – koji je raspoložen za svaku vrstu rušenja, i Bebe – koja želi da raskrinka sve te gluposti) pogađa svaku našu misao o teorijama zavere, ali obuhvata i kolektivnu psihu društva u kojem živimo. Poplavljeni um nije obično poglavlje Dosije iksa, već delo koje nam sugeriše da istina nije tamo negde…

Ulaz na tribinski program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ je slobodan.

POPLAVLJENI UM - promocija romana Jovana Ristića u DOB-u
Promocija romana POPLAVLJENI UM Jovana Ristića u DOB-u