Miloš Petković - Perunov hroničar

Promocija romana “Perunov hroničar” u Nišu

Miloš Petković - Perunov hroničarU četvrtak, 30. maja 2013. godine, s početkom u 19 časova, u čitaonici Narodne biblioteke “Stevan Sremac” biće održana promocija knjige “Perunov hroničar” Miloša Petkovića.

Na promociji će, pored autora, učestvovati Jovana Ristić, portparol izdavačke kuće “Portalibris”, Dragan Žika Stojanović, novinar Niške televizije i Nemanja Stevanović, u ulozi gosta pesnika.

Odlomke iz romana čitaće Marko Jovanović Markonjero, a najavljeni su i gosti iznenađenja. U muzičkom delu programa nastupiće Milutin Miža Najdanović.

Radnja romana “Perunov hroničar” prati mladog, neafirmisanog pisca koji jednog sumornog, jesenjeg dana dobija čudesan telefonski poziv. Misteriozni Akadamik mu nudi svoju priču za roman, a ovaj i ne sluti da će time na njega biti preneto zaveštanje staro koliko i bogovi Vaseljene. Put ga vodi u Đavolju Varoš i na obronke šumovitog Divljana, gde će se mladi pisac uveriti u istinitost priče gospodina Akademika.

Roman “Perunov hroničar – Zaboravljena legenda drevne Sorabije” nagrađen je ove godine književnom nagradom “Sveta Petka”.