Firentinski dublet

Promocija dvoknjižja FIRENTINSKI DUBLET u Novom Sadu

Naredna promocija dvoknjižja „Firentinski dublet“ Gorana Skrobonje i Ivana Nešića održaće se u čitaonici Gradske biblioteke u Novom Sadu 04. novembra 2021. godine od 19 časova.

Pored autorskog dvojca, o knjizi će tom prilikom govoriti i književna kritičarka prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović.

Skrobonja i Nešić su u prvom delu dvoknjižja, Firentinski dublet: Sfumato, postavili scenu za uzbudljivu pustolovinu u kojoj krajem 19. veka učestvuju poznate istorijske ličnosti viktorijanske epohe, s tim da je u središtu svega naš čuveni pisac Milovan Glišić, ali ne zahvaljujući književnim, već kriminološkim kvalitetima.

Avantura koja Glišića dovodi u London na proleće 1889. godine gde mora, pored specijalnog zadatka koji mu je Milan I Obrenović poverio neposredno pre svoje abdikacije, da se bavi i potragom za Džekom Trbosekom, otvorila je mnoga pitanja, koja su razrešenje dočekala u drugoj knjizi pod nazivom Firentinski dublet: Kjaroskuro.

„Skrobonja i Nešić majstorski povezuju tajnu istoriju, stimpank i horor u zavodljivu književnu majstoriju u kojoj će uživati svaki ljubitelj fantastike“, istakla je prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović.  „Sugestivna naracija zasnovana na poznavanju perioda o kome se piše, intrigantan zaplet i privlačni likovi grade duhovito i zabavno štivo za istinsko čitalačko uživanje”.

Ulaz na promociju je slobodan.

Novosadska promocija dvoknjižja FIRENTINSKI DUBLET
Novosadska promocija dvoknjižja FIRENTINSKI DUBLET