Konkurs za fantastične priče o prstenu

Produžen konkurs za fantastične priče o prstenu

Konkurs za fantastične priče o prstenuKonkurs za kratku priču o prstenu, koji je za Regionalni festival fantastične književnosti “Refesticon”, raspisao Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, produžen je do 01. aprila.

Direktor Radija Bijelo Polje i organizator konkursa, Dragić Rabrenović, kaže da je do sada na konkurs pristiglo oko 60 priča, ali i da je želja organizatora da omogući da priče pošalju i svi zainteresovani autori, koji su iz bilo kog razloga bili sprečeni da to učine na vreme.

“Konkurs je posvećen poznatom piscu iz Bijelog Polja Ćamilu Sijariću u čast 100 godina od njegovog rođenja kao omaž njegovom liku i delu i pričama ‘Rimski prsten’ i ‘Zeleni prsten na vodi'”, rekao je Rabrenović, koji je potsetio i na propozicije: “Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče epske i naučne fantastike, fantazije, horora, kao i legende i vilinske priče dužine od 3 do 10 kartica na crnogorskom, srpskom, hrvatskom, bosanskom ili drugim jezicima sa kojih nije potreban prevod. Tekst treba poslati u Word-u isključivo elektronskom poštom na adresu: refesticon@gmail.com”.

Odabrane priče biće objavljene u zbirci “Prsten s one strane sna”, koja će biti predstavljena na drugom festivalu fantastične književnosti “Refesticon” od 9. do 11. maja u Bijelom Polju.

U okviru ovog festivala biće organizovane brojne promocije knjiga, partnerskih festivala iz Zagreba, Pazina, Zenice i Beograda, kao i poseta rodnoj kući Ćamila Sijarića.