Berislav Blagojević

“Tiši od vode” Berislava Blagojevića u DKSG-u

Berislav BlagojevićU četvrtak 20. marta 2014. godine s početkom u 20 časova, u Klubu Magistrala Doma kulture Studentski grad biće održana promocija romana “Tiši od vode” jednog od autora zastupljenih na sajtu Art-Anima, Berislava Blagojevića. Roman je ove godine bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

Na promociji će govoriti:  Mladen Vesković, Slađana Novaković i Berislav Blagojević.

“Tiši od vode”, roman Berislava Blagojevića koji se našao u užem izboru za NIN-ovu nagradu 2013, može biti parafraza pesme Dušana Vasiljeva: čovek priča posle najnovijih balkanskih ratova. Junak romana svoje apsurdno ratovanje završava u psihijatrijskoj bolnici, gde jedini kontakt sa svetom ostvaruje kroz pisani dijalog s Danilom Harmsom…

Berislav Blagojević je rođen 1979. u Slavonskom Brodu. Odrastao je i školovao se u Bosanskom Brodu, Pančevu i Banja Luci. Magistar je geografije. Živi u Banja Luci. Dela: “Lamentacija po Sofroniju”, proza, “Trebao sam biti riječ”, poezija, “Ja, revolucionar”, priče, “Revolucionar”, priče, “Revolucionar”, audio knjiga. Objavljivan je u časopisima “Koraci”, “Sarajevske sveske”, “Nova Zora”, “Blesok”, “Male novine”… Zastupljen je u brojnim zbornicima i jednoj antologiji priča. Prevođen je na engleski, poljski, španski, malteški, nemački, italijanski  i makedonski jezik.