Peti leptir

Premijera filma ”Peti leptir” večeras u Sava centru

Peti leptirPremijera prvog srpskog 3D filma “Peti leptir” rađenog po istoimenom romanu Uroša Petrovića zakazana je za utorak, 23. decembar, u Sava centru. Projekcije filma planirane su za 18 sati i 20.30.

Napeta, uzbudljiva i nepredvidiva priča o naglom odrastanju dečaka iz beogradskog sirotišta – koji otkriva da nije povezan samo sa tajanstvenim ljudima i njihovim duhovima, već i sa čudesnim, providnim leptirima – napisana je u najboljem maniru mistične fantastike. Knjiga Uroša Petrovića je ovenčana nagradom Zmajevih dečijih igara “Rade Obrenović” za najbolji roman namenjen deci i mladima u 2007. godini.

U filmu “Peti leptir” Aleksa, trinaestogodišnjak bez roditelja, zajedno sa svojim prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije.

Očajnički želeći da se domogne njihove tajne besmrtnosti, Jovica Vuk sa hordom svojih jezivih poslušnika kreće na mistične vitezove. Tu, na drevnim vrletima planine Tare, dogodiće se nešto što niko nije očekivao…

Reditelj je Milorad Milinković, scenario potpisuje Sara Radojković, a uloge tumače: Tanja Bošković, Mihajlo Janketić, Marko Nikolić, Ognjen Orešković (Aleksa)…

Ulaznice za premijeru filma “Peti leptir” mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a.

 

{youtube}J-kYmaXEwEQ{/youtube}