Zorica Kuburović - Božićna bajka

Predstavljanje knjige ”Božićna bajka” Zorice Kuburović u Delfi SKC-u

Zorica Kuburović - Božićna bajkaPromocija knjige “Božićna bajka” Zorice Kuburović biće održana u utorak, 23. decembra sa početkom od 12 sati u Delfi Caféu u SKC-u. O knjizi će, tom prilikom, govoriti: akademski slikar Zoran Čalija, glavna urednica Svetosavskog zvonca Radmila Mišev i autorka Zorica Kuburović.

Aleksandar Decimus je patuljački princ pomalo razočaran u ljubav. Sa svojom družinom, on je u potrazi za skoro presahlim izvorom. Radvina Izvorska je moćna vila, koja je takođe daleko od svoga doma. Ona ne čuva ni vilinsku ni patuljačku već sasvim običnu decu. Kada se sretnu na Božićno veče, dogodiće se čarolija u kojoj će brojni junaci, patuljački, vilinski i dečji, shvatiti šta je najvredniji dar na svetu.

Zorica Kuburović (Beograd, 1951) završila je medicinski fakultet u Beogradu i specijalizaciju urgentne medicine. Radi kao lekar urgentne medicine. Objavila je knjige: “Lek od breskvinog lišća”, “Vilenjaci na Kalemegdanu”, “Škola za vile”, “Vilindvor – božićna bajka”, “Čarobno ogledalo”, “Nežni i divlji”, “Put žene”, “I reč i lek”, “Mali roman o svetlosti” i “Očaravanje”. Zastupljena je u većem broju antologija. Objavljivala je eseje i pesme u mnogim teološkim i književnim časopisima. Od 1993. povremeno drži škole pisanja bajki.