Aleksandar Tešić - Koplje svetog Georgija

Predstavljanje romana “Koplje svetog Georgija” u UK Vuk Karadžić

Aleksandar Tešić - Koplje svetog GeorgijaPredstavljanje nove knjige Aleksandra Tešića “Koplje svetog Georgija” biće upriličeno u četvrtak 10. oktobra 2013. godine (19h) u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture “Vuk Karadžić” (Bulevar kralja Aleksandra 77a, Beograd).

O knjizi će govoriti autor Aleksandar Tešić, glavna urednica izdavačke kuće “Portalibris” Dubravka Dragović Šehović, prevodilac Ivan Jovanović, muzičar Aca Seltik i PR “Portalibrisa” Jovana Ristić.

Da ovo neće biti uobičajena književna promocija govori i bogati prateći program kojeg će činiti: revija “Mods 69” u okviru brenda “Otadžbina”, izložba vajara Jovana Petronijevića i nastup etno sastava “Čudesmo”.

“Koplje svetog Georgija” je drugi roman iz trilogije o Milošu Obiliću. Inspirisana srpskom mitologijom i narodnim predanjem, ova knjiga donosi priču o Obilićevom stasavanju i trnovitom putu ka junačkoj sudbini, ali otkriva i priču o gotovo zaboravljenom redu srpskih vitezova – zatočnika.

Aleksandar Tešić je rođen u Čačku 1961. godine. Detinjstvo je proveo u inostranstvu, gde je i počeo da piše. Studirao je prava, a sada je zaposlen u RTS-u kao prevodilac. Godinama je planinario po Srbiji, nesvesno skupljajući materijale za svoje knjige epske fantastike. Objavio je romane: “Kosingas – Red zmaja” (2008), “Kosingas – Bezdanj” (2009), “Kosingas – Smrtovanje” (2010), “Zmaj i ždral” (2012) i “Koplje svetog Georgija” (2013).