Predstavljamo Minu Todorović

Ovog vikenda vam predstavljamo tri priče Mine Todorović: “Cigarete“, “Gaće na štapu” i “Voajer“. Iako prva od navedenih priča ne pripada fantastičkom korpusu, ipak vam je preporučujemo, pre svega zbog kvaliteta, a zatim i zbog toga što se junaci, koje ćete upoznati u njoj, pojavljuju i u preostalim dvema kratkim pričama.

Mina Todorović je ljubiteljima domaće fantastike poznata po romanu “Vir svetova”, koji je 2003. i 2004. godine doživeo dva izdanja.

Rođena je 1964. godine u Beogradu. Sa svega dvanaest godina, zahvaljujući svom ocu, istoričaru književnosti dr Golubu Dobrašinoviću, uključuje se u odabir južnoslovenskih bajki za knjigu koja je potom imala nekoliko izdanja. Kasnije, tokom studija matematike, napisala je dečiju dramu “Tamaš” za koju je dobila nagradu “Pavle Beljanski”. Veliki je ljubitelj književnog opusa Dž.R.R. Tolkina, ali i dela nekih od najistaknutijih predstavnika klasične književnosti, poput Bernarda Šoa, Šekspira i Čehova. Ponosna je majka dvoje odličnih đaka. Živi u Beogradu i radi na novom romanu – nastavku “Vira svetova”.