Poslednji horor roman En Rajs u domaćim knjižarama

Podelite sadržaj:

En Rajs - VITORIOIzdavačka kuća Čarobna knjiga objavila je roman “Vitorio” američke književnice En Rajs. Ova knjiga, premijerno objavljena 1999. godine u Sjedinjenim Državama, čini drugi deo serijala “Nove vampirske priče”.

Na sajtu izdavača, knjiga je opisana sledećim rečima: “Vitorio je šesnaestogodišnji mladić obrazovan u Firenci u vreme vladavine Kozima de Medičija i odgojen kao vitez u očevom zamku na udaljenom planinskom vrhu. On živi u svetu dvorskog sjaja i provincijskih zadovoljstava, nad koje se iznenada nadvija noćna mora. Čitava njegova porodica gine u masakru demonskih bića, dok Vitorija spasava i zavodi vampirica Ursula, najlepša od svih njegovih natprirodnih neprijatelja. Vitorio kreće u želji za osvetom i ulazi u grozomorni dvor Grimiznog grala, sve opčinjeniji i zbunjeniji svojom ljubavlju prema tajanstvenoj Ursuli. Osim borbe sa demonskim protivnicima, suočava se sa vihorom rata i političkih intriga.”

Sa više od 100 miliona prodatih primeraka knjiga širom sveta, En Rajs važi za jednu od najčitanijih književnica u modernoj istoriji. Veliku popularnost je stekla već prvom knjigom “Intervju sa vampirom” (1976), kojom je uspešno promovisala podžanr vampirskog romana. Ujedno, ova knjiga je bila prva u serijalu “Vampirske hronike”, koji sada čini više od deset romana. Od 2002. godine En Rajs prestaje da piše horor literaturu i posvećuje se pisanju romana isključivo religijske tematike.