Stefan Grković - uvodna ilustracija za Knjige krvi

Pogledajte neke od ilustracija za prvi tom KNJIGA KRVI

Čuveni serijal „Knjige krvi“ slavnog pisca horora i fantastike Klajva Barkera, doživeće novo izdanje na srpskom jeziku u dva toma tokom ove i naredne godine u okviru edicije „Crna mačka“ izdavačke kuće Orfelin.

Serijal se sastoji od šest zbirki priča, koje će za ovu priliku biti podeljene u dva toma: priče iz „Knjiga krvi 1-3“ naći će se u prvom tomu, dok će priče iz zbirki „Knjige krvi 4-6“ biti štampane u drugom.

Objavljivanje prvog toma očekuje se do početka ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga, dok će drugi tom biti objavljen tokom 2024. godine. Oba izdanja biće bogato ilustrovana originalnim likovnim prilozima Orfelinovih saradnika.

Prema rečima Dejana Ognjanovića, urednika edicije „Crna mačka“, ilustracije za prvi tom Knjiga krvi su već gotove, a pri kraju je rad i na ilustracijama namenjenim za drugi tom.

U prvom tomu biće šesnaest ilustracija, ispred svake priče po jedna. Uz to biće štampano i obilje ilustracija za pregradne strane. Te ilustracije uradio je Ivica Stevanović, autor koji je zadužen za naslovnice svih naslova u ediciji „Crna mačka“.

Na fejsbuk nalogu izdavačke kuće Orfelin neke od unutrašnjih ilustracija su već sada date na uvid ljubiteljima fantastike. Reč je o ilustracijama za priče „U brdima gradovi“ (ilustrator Nikola Uzelac), „Žaklin Es“ (Tanja Rakić) i „Ispovest mrtvačkog pokrova“ (Aleksandra Dević), kao i uvodna ilustracija za Knjige krvi (Stefan Grković).

Prvi tom Knjiga krvi na oko 580 strana velikog formata, donosi šesnaest maestralnih priča Klajva Barkera u redigovanim prevodima Aleksandra B. Nedeljkovića, Aleksandra Markovića i Aleksandre Petković. Priče, pored mnoštva ilustracija, prate i dodatni prilozi  Dejana Ognjanovića.

Knjiga će biti štampana u dve boje (crnoj i crvenoj) i biće rađena u tvrdom povezu sa zlatotiskom, a Orfelin će početkom septembra raspisati pretplatu čime će poklonici vrhunske horor proze biti u prilici da do ovog izuzetnog izdanja dođu po najpovoljnijim mogućim uslovima.

Knjige krvi