Love, Death + Robots

Onlajn tribina o seriji LOVE, DEATH + ROBOTS

Redovni tribinski program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ u ponedeljak 07. juna od 19 časova biće posvećen drugoj sezoni Netfliksove antologijske serije Love, Death + Robots.

Prvu sezonu je činilo osamnaest animiranih ostvarenja rađenih prema proznim delima fantastike, dok drugu sezonu čini osam epizoda inspirisanih delima Džona Skalzija, Riča Larsona, Paola Baćigalupija, Nila Ašera, Džoa Lensdejla, Joakima Hajndermansa, Harlana Elisona i Džejmsa Balarda.

Love, Death + Robots je serija koja je pre zagrejala mehaničke pumpe u grudima miliona ljubitelja naučne i ine fantastike pre dve godine, a ovih dana smo imali priliku da vidimo i njen drugi serijal“, navodi se u najavi.

„Kao i svaka antologija, i ova sadrži uratke različitog stila, pristupa, žanra i kvaliteta. Kada smo pre dve godine razgovarali o prvoj sezoni, jednodušno smo zakukali što ovoga nema više. Da li je drugi serijal održao nivo? Da li smo dobili uporediv žanrovski i stilski miks? Koji su predlošci obrađeni?“

O drugom serijalu, na tribini govore Miloš Stojković, koautor podkasta Filmfiks, i specijalni gost – Milan Nikolić, dizajner likova koji su se pojavili u epizodi „Snow in the Desert“. Razgovor će voditi Miloš Petrik.

I ovoga puta tribina će uživo biti emitovana na Facebook stranici Društva, dok će snimak ubrzo potom biti postavljen na YouTube kanalu.