Den Simons - Olimp

Novo izdanje romana OLIMP Dena Simonsa u dva toma

Podelite sadržaj:

Čarobna knjiga je upravo objavila novo izdanje naučnofantastičnog romana Olimp Dena Simonsa iz 2005. godine. Roman predstavlja zaključak epopeje „Ilion“ koju krase bogata mašta pripovedača i složena, višeslojna priča u kojoj se prepliću elementi naučne fantastike, epske fantastike i grčke mitologije.

Ilionom i Olimpom Den Simons se vraća svemirskoj operi, žanru koji je redefinisao prethodnim serijalom „Spev o Hiperionuˮ. U ovom intelektualno zahtevnom štivu, autor kombinuje visokotehnološka čudesa, literarne aluzije i uzbudljive akcione zaplete kako bi istražio krajnje domete ljudskosti.

Priča je smeštena u post-ljudsku budućnost u kojoj napredna tehnologija omogućava vaskrsavanje drevnih grčkih bogova i rekreaciju događaja iz Homerove Ilijade. Besmrtni „post-ljudi“ visoko, na stvarnoj gori Olimp na Marsu, ponovo režiraju Trojanski rat radi sopstvene zabave.

Pod moćnim pogledom bogova, velike vojske Grčke i Troje suočile su se u žestokom, veličanstvenom okršaju besprekorno opisanom u Homerovom bezvremenom epu. To je bilo pre nego što je učenjak iz XXI veka Tomas Hokenberi umešao prste u tu krvavu zavadu. Sada se pobesneli Ahilej udružio sa svojim smrtnim neprijateljem Hektorom i usmerio svoj bes ka Zevsu i ostatku božanskih manipulatora što stoluju na Marsu. A u spoljnom delu Sunčevog sistema, hitre i zastrašujuće mašine koje su vekovima služile bedne, besposlene ostatke zemaljske ljudske rase sada se množe ne želeći više da služe, već da uništavaju.

I bogovi i ljudi, kao i ostali, nepoznati igrači moraju da se spreme za poslednji čin tragedije, ali i za bitku koja će odlučiti sudbinu same vaseljene.

Roman Olimp, u prevodu Gorana Skrobonje, objavljen je u dva toma od po 430 i 500 strana.

Knjige će do nedelje 21. maja biti na popustu po ceni od 999 i 1.070 dinara, a nakon toga, cena knjiga će biti 1.199 i 1.279 za narudžbine preko sajta izdavača i za kupovinu u klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Redovna knjižarska cena biće 1.499 za prvi tom, odnosno 1.599 dinara za drugi.

Den Simons (1948) američki je pisac uglavnom naučne fantastike i horora, ali i trilera i istorijskih romana. Najpoznatiji je po tetralogiji Hiperion, ciklusu „Ilion/Olimp“ i horor romanu Pesma boginje Kali. Napisao je više od 20 romana, koji su prevedeni na brojne jezike i objavljeni širom sveta. Dobitnik je najviših književnih priznanja na polju fantastike, među kojima su nagrade HugoNebulaLokus Svetska nagrada za fantastiku.

Den Simons - Olimp
Den Simons – OLIMP