Adrijan Čajkovski i Piter V. Bret

Adrijan Čajkovski i Piter V. Bret u Beogradu

Podelite sadržaj:

Nakon gostovanja na niškom Festivalu fantastike „Vračevi i mačevi 2023“ popularni pisci naučne i epske fantastike Piter V. Bret i Adrijan Čajkovski družiće se sa beogradskim čitaocima u ponedeljak 15. maja od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Piter V. Bret je odrastao redovno se „hraneći“ romanima epske fantastike, stripovima i Dungeons & Dragons igrama. Piše epskofantastične priče otkako pamti. Diplomirao je englesku književnost i istoriju umetnosti na univerzitetu Bafalo 1995. godine, a onda proveo više od jedne decenije u farmaceutskom izdavaštvu pre nego što se vratio svojoj ljubavi.

Najpoznatiji je po svom serijalu „Demonski ciklus“, za koji je dobio brojne nagrade, a koji možete čitati u izdanju Lagune. Ovaj serijal prati lik Arlena, čoveka koji se bori protiv demona koji dolaze noću da pojedu ljude.

Laguna je upravo objavila i novi roman Pitera V. Breta Pustinjski princ, u prevodu Nevene Andrić, prvu knjigu novog serijala „Dolazak tame“, u kojoj se opisuje period od petnaest godina nakon završetka rata s demonima, stvorenjima tame koja su od pamtiveka lovila noću i predstavljala pravu pošast za čovečanstvo. Junaci koji su se pojavili kada su bili najpotrebniji ljudskom rodu, ušli su u legendu. Preživeli se trude da umaknu iz njihove senke.

Adrijan Čajkovski je britanski autor fantazi žanra i naučne fantastike. Najpoznatiji je po svom serijalu „Shadows of the Apt“ i po svom prvom romanu Deca vremena, ovenčanom prestižnom nagradom za naučnofantastični roman „Artur Klark“ za 2016. godinu. Laguna je objavila i roman Deca propasti. Prevodilac Čajkovskog na srpski je Goran Skrobonja.

Adrijan Čajkovski i Piter V. Bret
Adrijan Čajkovski i Piter V. Bret u Beogradu