Rouling - Luke Black

Luke Black podseća Dž. K. Rouling na knjigu THE INK BLACK HEART

Slavna književnica Dž. K. Rouling sinoć je sa hiljadama ljudi pratila i komentarisala Pesmu Evrovizije na Tviteru, a jedan post posvetila je i nastupu našeg predstavnika Luke Black-a.

„Srbija je tako IBH (The Ink Black Heart)“, napisao je jedan od pratilaca Roulingove, a ona je odgovorila: „Tako ste u pravu. Verovatno mi se zato toliko i dopao“.

The Ink Black Heart je najnovija knjiga Dž. K. Rouling, objavljena avgusta 2022. pod pseudonimom Robert Galbrajt, kao šesti deo kriminalističkog serijala „Cormoran Strike“.

Knjiga prati slučaj Edi Ledvel, kreatorke popularnog YouTube crtaća, koja završava na udaru internet trolova nakon što je njen crtani film The Ink Black Heart kritikovan kao rasistički. Fotografije njenog doma osvanule su na internetu, prete joj smrću i silovanjem jer ima drugačije mišljenje.

Očajnički tražeći pomoć, Edi odlazi u agenciju koju vode Kormoran Strajk i Robin Elakot, i bezuspešno traži da joj detektivi pomognu da razotkrije identitet osobe koja se krije iza pseudonima Anomie.

Nekoliko dana kasnije, kada saznaju da je Edi ubijena na groblju Hajgejt, Robin i Kormoran Strajk bivaju uvučeni u potragu za zločincem, koja će njihovu moć dedukcije dovesti do krajnjih granica dok budu pokušavali da razotkriju kompleksnu mrežu internet psudonima, poslovnih interesa i porodičnih sukoba.  

Pesma „Samo mi se spava“ srpskog umetnika Luke Black-a govori o letargiji društva na raznovrsne unutrašnje i spoljašnje izazove.

Nastup Luke Black-a na Pesmi Evrovizije