Dejan Ognjanović

Dejan Ognjanović dobitnik Rondo Hatton nagrade

Vodeći srpski teoretičar horora u književnosti i filmu, pisac, urednik i prevodilac Dejan Ognjanović, osvojio je jednu od najprestižnijih nagrada u oblasti horora, Rondo Haton Nagradu za Klasični Horor (Rondo Hatton Classic Horror Award), u kategoriji za Najbolji članak.

Dobitnici nagrada obznanjeni su 5. maja rano ujutro po našem vremenu, kao rezultat glasanja u kojem je, kako ističu organizatori, učestvovalo 5.250 glasača, što je u dvadesetjednogodišnjoj istoriji ove nagrade drugi najmasovniji odziv ljubitelja horora.

Nagrade se dodeljuju u čak 28 kategorija i pokrivaju film, TV, video igre, blu-rej izdanja, knjige, časopise, članke, i mnogo toga drugog. Glasanje za nagradu Rondo Hatton je otvorenog tipa što znači da svako može da glasa za svog favorita

Ognjanović je nagrađen za članak „Hex of the Century“, koji je objavljen u vodećem svetskom horor magazinu Rue Morgue br. 205, a povodom obeležavanja stogodišnjice od premijere jednog od najvažnijih i najuticajnijih horor klasika nemog filma, švedskog ostvarenja Veštice (Haxan).

Tekst „Hex of the Century“ objavljen je u celosti u izvornom obliku, na engleskom jeziku, na Ognjanovićevom blogu.

Listu svih dobitnika Rondo Hatton nagrade možete pronaći na zvaničnom sajtu.

The Rondo Hatton Award - Dejan Ognjanović
The Rondo Hatton Award – Dejan Ognjanović