“Ogledalo za vampira” pleni pažnju hrvatske publike

Adrijan Sarajlija - Ogledalo za vampiraJoš jedan prikaz romana “Ogledalo za vampira” beogradskog autora Adrijana Sarajlije stiže iz Hrvatske, iz pera istarskog pisca Saše Šebelića. Prikaz je u celini dat na zvaničnoj veb-stranici romana, a, nakon članka objavljenog u “Glasu Istre”, dodatni je pokazatelj interesovanja za ovu knjigu koje ne jenjava od momenta kada je objavljena.

U prikazu knjige, Šebelić između ostalog kaže: “Priča, iako to naslov sugerira, nije horor žanra već čista spekulativna fikcija, u kojoj autor sažima i opisuje, ne osuđujući, ne zgražajući se, poroke modernoga, hibridnoga doba, dekadenciju i amoral koji se kao patina nataložio na ovome svijetu i nalazi se svuda oko nas ne zaobilazeći čak niti profesije od kojih se očekuje bar minimum etike.

Još jednom se potvrdilo da kada piše A.S. nije najvažnija sama radnja već osebujan stil, živopisnost teksta koja se ne može naučiti, sočnost opisa i plastičnost likova – do balčaka. Kroz priču gdje humor, ironija, cinizam, groteska, burleska sreću horor, tragediju, devijantnost, bijedu i opačine A.S. nas vodi sigurnim perom istovremeno se dobro zabavljajući.”

Ostatak teksta možete pročitati na zvaničnoj veb-prezentaciji romana: http://ogledalozavampira.art-anima.com.

Saša Šebelić je istarski pisac spekulativne fikcije koji je do sada objavio više knjiga kratkih priča i romana (“Lika(n)Trophy”, “Ezopove fantazmagorije 1 i 2”, “Medulinvazija”). Po profesiji je doktor stomatologije, a u svojoj prozi pokazuje sklonost eksperimentu forme i snažnoj socijalnoj kritici.