Kopilad bogova Ajtari - Aleksandar Mandić

Objavljen završni deo trilogije “Kopilad bogova”

Kopilad bogova: Ajtari - Aleksandar MandićUdruženje građana “Treći trg” objavilo je završni roman trilogije “Kopilad bogova” Aleksandra Mandića. Ovo delo, naslovljeno kao “Ajtari”, po imenu mlade protagonistkinje, donosi priču koja se hronološki nadovezuje na završnicu prethodne knjige “Kopilad bogova: Koret”.

Opasnost koja se samo naslućivala u prve dve knjige preti da uništi ono što je ostalo od sveta nakon drevnog Velikog rata bogova. Ludi Salir postaje car Svetlosti, međutim ostaje u senci mlade carice Ajtari i promena koje se dešavaju širom sveta. Grupica preživelih luta Tamom u potrazi za razlogom i načinom da nastavi život.

Aleksandar Mandić (29), prvu knjigu iz serijala, “Kopilad bogova: Salir”, objavio je 2007. godine. Željko Obrenović je tada rekao: “Mandić kao da je iz savremene svakodnevice iščupao najsirovije ‘stranice’ i smestio ih u epski predatorski kontekst gde junaci koji časno poginu u boju nužno ne ostaju upamćeni i gde slava nužno ne čeka najhrabrije.”

U najavi su i promocije knjige “Kopilad bogova: Ajtari”, a o konkretnim detaljima njihovog održavanja pravovremeno ćemo vas obavestiti.