Boban Knežević - Slobodanida

Objavljen novi SF roman Bobana Kneževića – ”Slobodanida”

Boban Knežević - SlobodanidaU izdanju “Everest Medije” upravo je objavljena nova knjiga Bobana Kneževića – naučnofantastični roman “Slobodanida”.

Autor romana “Poslednji Srbin” (2009), svojim novim delom smeštenim u alternativno-istorijski univerzum savremene Srbije, ponovo kreće u potragu za korenima problema koji su doveli do stanja u kome se sada nalazi srpska nacija.

Zoran Stefanović, urednik izdanja, o “Slobodanidi” piše: “‘Slobodanida’ je misaona igra o alternativnim Srbijama, ali je i turobna satira, parodija na samoukidanje današnjih Srba. Koji god ugao gledanja odaberemo, on će posvedočiti o činjenici da pojmovi Srbi, srpski i Srbija trenutno nemaju suštinskija značenja. Moramo ih ponovo napuniti smislom — spaljivanjem hartijanih tigrova i rušenjem kumira. Ako je Knežević, taj anarhični motor srpske fantastike, želeo da o tome razmišljamo, onda je nesumnjivo uspeo.”

Roman je za sada moguće naručiti preko “Čudne knjižare“, po povlašćenoj ceni od 500 dinara, a knjiga bi uskoro trebalo da se nađi i na knjižarskim policama.

Prvih 25 strana “Slobodanide” moguće je pročitati na autorovom sajtu boban.rs.