Pavle Zelić - Peščana hronika

Napravljen video klip za ”Peščanu hroniku”

Pavle Zelić - Peščana hronikaRoman “Peščana hronika” Pavla Zelića dobio je zvanični video klip. Prema najavi na sajtu izdavačke kuće “Laguna”, reč je o kratkom filmu koji, koristeći filmsku i foto-dokumentaciju iz arhiva, rekapitulira priču o radnim akcijama uz čuvenu himnu akcijaša “Da nam živi, živi rad”, ali i prati promenu atmosfere romana u pravcu mračne misterije.

Na kraju filma objavljeni su odlomci brojnih prikaza, kojima su se eminentni domaći kritičari do sada osvrnuli na Zelićev roman prvenac.

Radnja “Peščane hronike” prati poletne mlade graditelje Novog Beograda, koji će 1948. godine u močvari na mestu budućeg grada naići na namerno zakopanu pretnju. Decenijama sakrivena u tajnim arhivama DB-a, ova tajna će izroniti tek u predvečerje NATO bombardovanja, kada jedan samohrani otac, boreći se za život svog šestogodišnjeg sina mora da pobedi duhove prošlosti.

Inače, u toku je akcija “Uronite u misteriju” u knjižarama Delfi, koju organizuju “Laguna” i “Red Bull”, a tokom koje uz kupovinu knjige “Peščana hronika” kupci na poklon dobijaju i energetski napitak “Red Bull”.

 

{youtube}AarKH3qi_ok{/youtube}